کول چاه و کول گذاری چیست ؟ قیمت کول سیمانی چاه فاضلاب | کول گذاری انباری چاه میله
کول چاه سازه ای بتنی و سیمانی است که برای نگهداری دیواره از کول میله چاه و برای جلوگیری از ریزش سقف انباره چاه از کول انباری چاه استفاده می شود و اجرای این کار را کول گذاری چاه فاضلاب یا کول چینی می نامند کَوَل گذاری از ریزش چاه جلوگیری می کند.
ریزش چاه خود خطر آفرین است و در هنگام تعمیر چاه های فاضلاب و آب حتماً کول گذاری انجام می شود.
در ادامه با انواع کول و انواع کول گذاری آشنا می شویم.
کول چاه فاضلاب
به قطعه های سیمانی مانند می گویند که برای هدایت آب یا فاضلاب در چاه ها ، قنات ، زهکش ها و نقب ها و… دیگر راه آب ها به صورت افقی و یا عمودی چیده می شوند.
عموماً کول هایی را که عمودی نصب می شوند گرد هستند و به کول میله معروف هستند.
کوَل سیمانی در چاه آب یا چاه فاضلاب، شمع ساختمان نگهدارنده ساختمانی به منظور جلوگیری از ریزش چاه وجلوگیری از ریختن سنگ و خاک به انتهای چاه و ریزش دیواره چاه و در مواردی پروژه های زیباسازی شهرداری درخت کاری و گل کاری های شیب دار و در پارک ها و یا کنار جاده ها به عنوان گلدان استفاده می شوند.
کول چاه
کول های سیمانی انواع مختلفی دارند از جمله انواع آن می توان به کول های دارای تسمه های پلاستیکی که بسیار ناپایدار بوده و کیفیت کمی دارد و پیشنهاد نمی شود. سری بعدی کَول هایی هستند که دارای تسمه های فلزی می باشند و معمولاً در هر یک کَول تعداد ۲ عدد تسمه فلزی برای محکم ماندن سازه استفاده می شود و نوع دیگر کول که سفارشی می باشد و باید از قبل سفارش داده شود تا آماده شود کول های میلگرد دار می باشد که بسیار گران تر و بسیار محکم تر می باشد.
انواع کول چاه
کَوَل چاه انواع مختلفی دارد از جمله کول های سیمانی می توان به:
کوَل سیمانی میله
کوَل انباری
کوَل دو تیکه میله
کوَل دو تیکه انباری
کوَل تخم مرغی
کوَل ابرویی
کَوَل گرد مخصوص میله چاه ( کوَل میله چاه )
کول گذاری چاه ها زمانی رواج پیدا کرد که آنها فرسوده شده یا در اثر یکسری عوامل زیست محیطی در حال تخریب شده باشند ، در اکثر مناطق چاه هایی وجود دارد که فرسوده شده ودر حین فرو ریختن باشند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
کول گذاری زمانی انجام می شود که چاه های آب یا فاضلاب تخریب شده ودر حال فرو ریختن باشد ، برای کنترل و پیشگیری از خراب شدن این چاه ها آنها را کول گذاری می کنند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
سازمان هایی هستند که کارشان خالی کردن فاضلاب از گودال ها و چاه هاست ، هدف این سازمان ها بازسازی قسمت های آسیب دیده و فرو ریخته شده ی چاه هاست که با استفاده از کول گذاری این کار را انجام می دهند .
آشنایی با انواع کول گذاری چاه و انواع آن
با استفاده از کول گذاری می توانیم از تخریب چاه ها و نابود شدنشان پیشگیری کنیم و مانع فروریختن آنها شویم .
هدف از کول گذاری این است که بتوانیم چاه های فرسوده و قدیمی را به چاه های تازه احداث شده تبدیل کنیم .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
کول چاه چیست ؟
کول چاه میله ایی از جنس بتن وسیمان هستند که سایزهای گوناگون دارند بیشتربرای استحکام و مقاومت چاه ها و تونل هایی که تازه احداث شده اند بکار می رود ، این کول ها عملکردی شبیه به ستون دارند ، هنگامی که آنها را داخل چاه یا تونل قرار می دهند وزن و فشاری که به دیواره های چاه و تونل وارد می شود را تحمل می کند واز تخریب و فروریختن آن جلوگیری می کند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
با کول می توان در مواردی دیگر هم بهره برد مثلا در حفره کردن قنات به کار می رود ، در آن حفره های قنات را به کول محکم می کنند.
معنی کول گذاری
یکی از مهارت هایی که سازمان آب و فاضلاب دارد کول گذاری چاه ها است ، آنها از کول های سیمانی و بتنی برای کار خود استفاده می کنند ، برای اینکه بتوانند از ریزش و تخریب چاه ها جلوگیری کنند و آنها را بازسازی کنند از کول استفاده می کنند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
علت انجام کول گذاری
خانه های قدیمی زیادی هست که چاه ها در داخلشان حفر شده این چاه ها به دلیل قدمتی که دارند ممکن است در اثر عامل زیست محیطی دچار تخریب شود و فرو بریزند، برای اینکه از وجود این مشکلات احتمالی پیشگیری کنیم بایستی آنها را مرمت و بازسازی کنیم ، برای بازسازی آنها می توانیم از میله های سیمانی استفاده کنیم تا از ریزش و فرو ریختن آن جلوگیری کند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
البته بعضی از چاه ها به دلیل فرسودگی بیش از حد قابل بازسازی نیستند و حتی کول کردن برای آنها بی نتیجه است ، بایستی این چاه ها را پر کرد و چاه های دیگری احداث کرد .
کول گذاری چگونه انجام می شود
برای کول گذاری ابتدا باید در چاه را باز کرد و میله های سیمانی را داخل آن گذاشت ، با انجام این روش چاه محکم شده و امکان فرو ریختن آن کم می شود .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
در حقیقت کول گذاری شبیه درست کردن ستون برای چاه است ، برای اینکه چاه محکم شود و امکان ریزش آن به حداقل برسد از ستون هایی استفاده می کنیم تا از تخریب آن جلوگیری کند .
انواع کول ها
کول ها دو نوع هستند ، کولهای میله ای و کولهای دایره ای یا بیضی
کول های میله ای در اندازه های مختلفی ساخته می شود ، برای جلوگیری از شکستگی این کول ها از تسمه استفاده می کنند ، تسمه کول ها را مهار کرده واز شکستگی و ترک خوردن آن جلوگیری می کند .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
بعضی از انسانها ترجیح می دهند از کول هایی استفاده کنند که میلگرد دارند ، البته کول های میله گردی به خاطر اینکه قیمت بالایی دارند هزینه بر بوده و چندان کاربردی ندارد .
آشنایی با کول گذاری چاه و انواع آن
کول های دایره ای از جنس سیمان هستند و در اندازه های گوناگونی یافت می شوند همچنین در مکان های خاصی از چاه بکار میرود .